樓主: Pro_Tools

[原創FIIO X3開箱]對比ak100小心得!

高階玩家

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度
wongshinghin 發表於 2013-8-12 00:23
+1
我都覺得粗同漂左D
但1XXX價錢來講 BASS OK 中高頻又上到

老老實實,你地唔係真係諗住1,888買到18,888既聲音質素呀?

佢2500樓下基本無對手嫁啦
回復

高階玩家

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度
stevenchanss 發表於 2013-8-12 15:54
下,你係咪聽得少player阿...
見樓主好似係其他壇都有呢篇文 見你最主要都唔係分享開箱 而係曲線叫人係邊度 ...

咁你又講下邊部3000好過佢啊?(仲有你連2500同3000都可以睇得錯.西利,西利...)

洗咩曲線宣傳姐..你打去fiio佢都係答你恆源有,我就係咁先上去買....

你知得少唔好扮代表啦。打個電話,問問先,想串人前停一停諗一諗

唔好到時比大家恥笑又要死雞撐飯蓋。

註冊時2013-8-9
回復

高階玩家

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度
muffy 發表於 2013-8-12 17:48
路過....
大家一人少句, 不如講番部player?
其實老老實實佢好過乜player?

其實你要我列哂出黎無咩可能.

簡單講,整體講輸出輸入,硬件上,聲音上,功能上操作同電量上

收哂cowon皮先

sony好多都無佢咁既level
回復

高階玩家

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度
E..好似有花生食喎

等緊DEMO 試聽.....
回復

5萬

管理員

全球齊撐LEAR NatroSound

誠信度
50 %
F-Fun
NetD
活踴度

Medal No.4

stevenchanss 發表於 2013-8-12 18:38
唔係好明 是但叫你列一部都做唔到

如果你講硬件/聲音/功能上操作/電量,我諗SONY A系同X3差唔多 X系唔洗 ...

朋友,可能您不太了解恆源的文化,
任何"用心的分享"與其他網站一樣,都是會得到我們加分以示鼓勵的.

至於各位如把名牌潮流產品與國內品牌專業音頻產品直接比較起來的話,
相信單單在品牌比較一環,國內品牌已輸在起跑線上了.

但換個角度只談音頻的話,X3 的極低輸出阻抗,與相對非常強大的輸出功率,還有對得住價錢的整體音質表現,
及支援最高192kHz 24bit WAV格式,
相信同價位與之比較的對手,
又真的少之又少吧~
最少在我的有限認知中,是暫時未見的.

而拿SONY 的任何一部"潮流音頻播放器"與X3比較,
我相信一位只追求音質的玩家,在親身試聽過後,是會懂得如何取捨的.

LEAR香港製造!耳機改模加單元,仲可以自由調校!
回復

高階玩家

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度
stevenchanss 發表於 2013-8-12 18:38
唔係好明 是但叫你列一部都做唔到

如果你講硬件/聲音/功能上操作/電量,我諗SONY A系同X3差唔多 X系唔洗 ...

你不如滾回去吧?

在我們這個大家庭就算你是開箱一條橡根也會被加分的呢。不可一不可kai啊ching!

你聽歌定睇介面?

24/192你個幾隻以經唔可以叫「對比」啦。

對比係指大家都有既野....唔想教你中國語文。/...\

再講硬件,你邊隻解碼同opamp晶片靚過佢,我真係真心求指教!

回復

高階玩家

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度
咁姐係直線宣傳啦 拎ak100同x3比 又講唔到d乜出黎 見其他帥師兄話部x3粗聲你就發晒癲
你#7又話靚過好多3 ...

你不如算吧啦...

[原創FIIO X3開箱]對比ak100小心得! 洗唔洗一隻隻字教你讀啊?

好,我就比你3000蚊,你揾啊....仲話我同ak100對比講唔出d乜。睇野唔睇全部..

你返去,同你主人講:「主人,我衰左啊,註冊日期同我所講既野一野比人發現左啊,睇黎我地未夠班做打手啊。」

你成日話我講唔出野...我明明就講左個最主要分別。(盲?)

到我叫你揾對比...你又唔知9唔答8左d乜野出黎。

又話我發癲..拿,依加對住你真係癲啦。

到叫你講,你又講咩第二個壇比人鎖貼。

喂,唔見佢有能力封我既?

你走返去問下啊小suck點解佢唔封我先啦好唔好,求求你!問左先過黎恆源*下*下。
回復

5萬

管理員

全球齊撐LEAR NatroSound

誠信度
50 %
F-Fun
NetD
活踴度

Medal No.4

Pro_Tools 發表於 2013-8-12 20:40
你不如算吧啦...

[原創FIIO X3開箱]對比ak100小心得! 洗唔洗一隻隻字教你讀啊?

請尊重自己,尊重他人,請收回一些可能令人產生誤會的用詞,以免引起不必要的爭論.

LEAR香港製造!耳機改模加單元,仲可以自由調校!
回復

專業人士

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度
回復

高階玩家

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度
stevenchanss 發表於 2013-8-12 21:58
我只係CDROM,新AC未必等於什麼打手,而且我為乜產品做打手?

只係見到師兄話收晒大部分SONY/COWON皮 又話X ...

c聞敗類...

你不如去鴨記同玩黑膠個班人講「玩咩黑膠呀,以前既錄音同今日邊有得比啊!」

你又要雙重標準,咪答左你點解收cowon同sony皮囉.你睇野睇整體啦唔該你。

7人車裝到7個人,泥頭車裝到70個人喎

咁理論上係咪泥頭車好d啊?

你買一部player唔該你著重返一部player應有既野去講。

播放功能,輸入輸出接口,輸入輸出質素,性價比等等各樣仲有千幾樣野。

如果有一部「c華落水晶全人手牛皮低階飛利浦2gb mp3」賣18,888咁你買唔買啊?

仲有唔該你唔好成日用我18888同1888黎捉字失,有少少智商都知我係舉緊例。

而且我覺得無咩問題啊,理論上是成立的。

1888的確買不了18,888的聲音,如果你誤以為係x3有18888的聲音咁我勸你讀多幾年中國語文。

回復

高階玩家

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度
Tatco 發表於 2013-8-12 21:12
請尊重自己,尊重他人,請收回一些可能令人產生誤會的用詞,以免引起不必要的爭論.

...

有咩尊唔尊重他人姐.我份人係好q直嫁啦。

自己買左野唔通點講啊?

「啊.其實部機呢,抄到咁恆..我又見d聲唔錯又賣2千樓下,又咁多輸出喎,仲有係耳機大家壇咁多人讚好,最緊要係佢粒晶片靚啊嘛...
個樣?唔緊要啦.帶出街人地未見過就覺得pro嫁啦,最最緊要係咩啊?支持到mp3格式啊嘛!」

仲有,係佢自己上黎比人唔尊重的...
回復

高階玩家

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度
stevenchanss 發表於 2013-8-12 21:58
我只係CDROM,新AC未必等於什麼打手,而且我為乜產品做打手?

只係見到師兄話收晒大部分SONY/COWON皮 又話X ...

#25 唔想同你玩文字偽術 明明你自己講對比硬件/聲音/功能上操作/電量,其實係想搞清楚你既論點,但你不斷人身攻擊,基本上無討論空間 請自重.

咁你整編講文講下啊又「硬件/聲音/功能上操作/電量」就比呢幾樣啊.你咁中意捉字失...

唔好下下得個講...你整個比較出黎,等我服下你d比小學雞擊敗既人。

講句笑啊,你唔好介意,係我心目中,你係一隻floppy咋...1.44mb
回復

高階玩家

二手買賣用

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度
Pro_Tools,有好多人講野都好直,不過並唔係咁粗鄙、咁唔尊重他人,
講野直只係指人唔修飾直接透過言語表達你內心想法,
歸根究底係你內心粗鄙亦唔尊重他人,至會發生爭執。

如果你想令人信服嘅,收儉下你d語氣,唔好東拉西扯,直接以理服人好過。
米你依家嘅表現只會令人覺得你係一個不知天高地厚嘅無禮小朋友,
就好似係某壇同你特別有緣嘅朋友咁嘅水平。
回復

高階玩家

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度

成日話我曲線宣傳...

咁你有無留意我四圍讚STAGE 4靚過LCM 5啊?

TATCO哥都成日話自己隻FSM02V2好嫁,HEAD FI又讚佢隻野好嫁..

但我都係唔買喎.你又有無諗點解啊?

我支持恆源唔係因為佢D野天下無敵囉.....

我純粹係欣賞佢份精神..

恆源由以前係MK1到依加...好望角。

一個後生仔,搞到咁多耳機,耳擴,DIY線材,著重用料,手工。

好老實,好多國外大牌D線外表上好靚,又木耳速,又靚Y位,個接頭位仲係訂整的,但D聲呢?
香港又有D DIYER..咩發光耳機,包真皮耳機線..五顏六色...但又問,D聲呢?

好多鋪頭我都去過,都係坐上客,但我見識好多係為左賣隻耳機出去而亂吹一通...DXA個胡SO佬我最睇唔過眼。
上次去試隻KLIPSCH同我講話係雙動鐵,我話佢官網話係單動圈,佢又話我地拆開過黎睇過....(OK你贏~)

真係好希望個班話我係FS打手既人可以出黎傾下計...

回復

高階玩家

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度
biid 發表於 2013-8-12 22:51
Pro_Tools,有好多人講野都好直,不過並唔係咁粗鄙、咁唔尊重他人,
講野直只係指人唔修飾直接透過言語表達 ...

咁呢D野好個人既...你覺得我係咁...

你試下去SSPO玩HIFI個班老屎忽傾下計

我諗你接受唔到呢個世界。

可能我成日接觸佢地多啦,講野變到咁。

我會試下改下,多謝你意見。

我又想問下啦,邊個同我有緣??(你唔好講S開頭個位CHING啊!我講粗口嫁!)
回復