查看: 1528|回復: 3

ASG-1(ver1.3)同LCM-1F的選擇 再加player問題

高階玩家

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度

係淘寶見到asg-1(ver1.3)好抵 1550人仔=1984港紙
lear的lcm-1f的價錢係1998港紙
而lear其他1單元系列的歐姆去到70以上 推不起
求c兄選擇

我暫時player係note 1
打算買player
我想player要可以顯示歌詞
所以x3、dx50、ap100等等player 我說聲88
暫時心頭好第1係sony f886
第2係ipod touch
第3係note 1加amp 打算一係fiio的e18 一係ak10
但我覺得note 1就算加amp都5會推得好

假如日後加amp應該都係fiio的e12 薄身易携
求c兄賜教

6萬

管理員

LEAR audio from HK since 2008

誠信度
50 %
F-Fun
NetD
活踴度

Medal No.4

單憑阻抗高低去推測一對耳機好推與否係不完全正確的.
實際應以手上器材去試聽才能作準.

以您既要求,似乎IPOD TOUCH 會係最佳選擇.

LEAR香港製造!耳機改模加單元,仲可以自由調校!
回復

資深玩家

誠信度
0 %
F-Fun
NetD
活踴度
其實你買隻貴耳機係為左咩,player又一定要show 歌詞(我唔係批評你ge選擇,不過有甘ge必要咩-- , 用電話show咪得lor) , 買耳機唔係話便宜就買,asg1同1f 取向好唔同,你有無考慮清楚ga ,不過回答你ge問題,出左asg1 同1f 可以考慮埋ath im02 同heir 2.a.i , 我試過im02 ,唔錯ge,適合監聽
回復

2萬

專業人士

誠信度
1 %
F-Fun
NetD
活踴度
asg-1對比lcm-1f,我個人喜好lcm-1f,這個我試過係非常之得。
眼觀皆是虛  耳聽方為實
回復